Általános információk

Budapest-Újpesti Egek Királynéja Főplébánia

rövid néven:  Újpesti Főplébánia

Plébános: Horváth Zoltán, esperes
mobiltelefon: 06-30-436-2441
A plébános minden jó szándékú embert szívesen lát a plébánián!

A plébániahivatal az egykori zeneiskola átépített épületében található:  Szent István tér 21, szépen felújított egy emeletes épület!

Irodai szolgálat a plébánián:
Szerda és péntek: délután 3 – ½ 6 óráig!
Fontos esetben a plébános megtalálható a sekrestyében a szentmisék után, vagy telefonon is lehet keresni a plébánost!
Irodai önkéntes segítőnk: Kiss Éva
e-mail: iroda@egekkiralyneja.hu

Az irodai szolgálat rendje: keresztelés és esküvő, illetve anyakönyvi kutatás ügyben:

  • Anyakönyvi kutatás lehetséges ideje csak kizárólag szerdán délután, irodaidőben!
    Más napokon erre nincs lehetőség!
  • Keresztelési jelentkezés, és első megbeszélés, lehetőleg szerdán, és pénteken irodaidőben, illetve a plébánossal telefonon egyeztetett időben. A további megbeszélések, keresztelés időpontjának kitűzése a plébánossal egyeztetett időben történik.
  • Házassági bejelentkezés (jegyes-vizsgálat a plébánossal) lehetőleg irodaidőben! A későbbi jegyes-házas ügyek (befizetés, keresztlevelek, elbocsájtó), mind a kettő irodai napon, szerdán és pénteken is lehetséges!
  •  
  • Nem tudod melyik plébániához tartozol lakhely szerint? Itt megtalálhatod:

http://www.esztergomi-ersekseg.hu/?fm=5&am=22  

A főplébániához tartozó utcák névjegyzéke itt!

 

Szentmisék rendje

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
      1/2 8 1/2 8 1/2 8  
            9
            11
18 18 18  

18 elsőpénteken

18 18
 

 

Szentmisét mondatni minden jó szándékra lehet, élőkért és holtakért. Hozzájárulás az orgonás mise költségeihez, 4000 Ft. Csendes szentmisét (2000 Ft.) elsősorban a kántor szabadnapjaira veszünk fel! Szentmisét mondatni három hónapra előre lehet. - Természetesn, ha valakinek nincs pénze, de imát kér, azért is fogunk a misében imádkozni!

Gyóntatás:
Vasárnaponként a szentmisék előtt.  A vasárnapi 11 órai mise alatt, és elsővasárnaponként a 9 órai mise alatt is: Urbanek Rudolf piarista atya gyóntat. Ezenkívül előpéntekenként, szombat és vasárnap este az esti mise előtt  17.30 órától gyóntat a plébános atya. És egyéni megbeszélésre igény szerint bármely alkalmas időpontban, akár a templomban, akár a plébániai kápolnában is lehet szentgyónáshoz járulni. Forduljon bizalommal a plébános atyához, kérjen gyónási időpontot!

Temetés:
A temetés pontos idejének tudtával mielőbb kérjük a temetés bejelentését. A temetési költség (pap és kántor) Budapest területén egységesen: 27.500 Ft. (Temetetlen senki sem marad, a hajléktalant, munkanélkülit akár ingyen is eltemetjük.....)

Házasságkötés:
Házasságkötésre a tervezett időpont előtt legalább három hónappal kérjük jelentkezni. Az ifjú párnak kb. 6 alkalmas előkészítőre kell járnia. A házasságkötés díja jelenleg: 30.000 Ft (pap és orgona (kántor) - és ehhez jön a virágdíszítés díja, 30.000 Ft. Így együtt, 60.000 Ft.  Lehet virágdíszítés,  orgonaszó nélkül is kérni házasságkötést, csak papi áldást, akár külön díjazás nélkül is! Házassági előkészítő, jegyes-tanfolyam indul: 2021. április 27, kedd este 19.15-kor a plébánián, csupán 6 alkalom, ingyenes.

Keresztelés:
Csecsemő és kisgyermek keresztelését legalább egy hónappal a tervezett időpont előtt kérjük bejelenteni. Keresztszülő csak vallását gyakorló (aki volt elsőáldozó) 16 év feletti katolikus lehet. (Más katolikus ún keresztelői tanúként lehet keresztszülő féle.) – 5 éves kor felett, és felnőtteknek a keresztelés előtt hittanra kell járni. A felnőtt keresztelkedés és hittan információt keresd a hitélet-hitoktatás oldalon!

Tudnivalók kisgyermek kereszteléséről (nyisd meg)

Felnőtt kezdők hitoktatása: 
lásd a hitélet, hitoktatás oldalunkat, ott részletes információt találsz.

Beteglátogatás:
Betegek háznál történő (ingyenes) meglátogatása, gyóntatás, áldoztatás: minden hónap első péntekén délelőtt történik. Ezenkívül sürgős esetben minden beteget felkeresünk!

E-mail: iroda <kukac> egekkiralyneja.hu

Egyházi adó, hozzájárulás:
Befizethető a sekrestyében a misék után; a plébániai irodában irodaidőben; valamint csekken és átutalással.
Az egyházi adó mértéke a nettó jövedelem 0,5 – 1%-a. Ez egy átlagnyugdíjasnál havi 800-1000 Ft, egy átlagkeresőnél havi 1000- 3000 Ft. Fizethető év egy, vagy több alkalommal. A plébánia bankszámlaszáma: Újpesti Főplébánia 11704007-20024523
Természetesen a segélyből élőktől, részmunkaidősöktől stb. nem várunk el rendszeres adófizetést. A jó Isten jutalmazzon meg minden nagylelkű adományozót!
Kérjük a csekken, vagy átutaláson feltüntetni a pontos nevet, címet, és azt, hogy mennyi főre, hány kereső után fizetik az egyházi adót. Köszönjük, hogy hozzájárul egyháza fenntartásához!

A plébánia képei ezen a honlapon találhatók meg:

 

 

Az adó 1% -ának felajánlása:

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011

A másik 1%-ról való rendelkezésre ajánlott Alapítvány:
Újpesti Keresztény Megújulási Alapítvány
adószám: 18021743-1-41 

Egyháztagság, plébánia tagság:
Szeretne az Újpesti Egek Királynéja Főplébánia közösségéhez tartozni?
Amikor legközelebb fizeti egyházi adóját, akkor regisztráljuk, névjegyzékbe vesszük: Név, cím, elérhetőség, és amit megad magáról egyéb adatot, (telefon, email, családi állapot, stb).
   Mindenki tartozhat ide a plébániához, bárhol lakik, a lakhelytől függetlenül. Bárhova járhat templomba, bárhova fizethet egyházi adót, lehet keresztelése, elsőáldozása, nem csak a lakhely szerinti templomban. Csupán a házasságkötés és a temetés az a két szertartás, ami a területileg illetékes plébániához kötődik, onnan kell kérni elbocsájtót, kikérőt, ha nálunk szeretné intézni.

Plébániai levelező lista:
Kedves főplébániai tag! Barátunk! Plébániai levelező lista indult el 193 taggal, 2015. januárjában! Ha katolikus vagy, ide fizetsz egyházi adót, ide jársz templomba hozzánk, akkor jelentkezz! Jelentkezéshez töltsd ki: http://tinyurl.com/EgekLista

Templomunk 4 harangjának a hangja itt hallgatható meg:

Szent István király harang, a nagyharang, 1015 kg:

http://play.tojsiab.com/OWtQLTR2UVpwRHMz

Szűz Mária harang, a középső harang, 593 kg

http://play.tojsiab.com/bXpEM1QxaTNrWWMz

Borromei Szent Károy harang, a kisharang, 172 kg

http://play.tojsiab.com/V3A1VHF4RlRMZmMz

Szent Flórián harang (ez nem szokott szólni, ha tűzvész lesz, lélekharang), 66,5 kg

http://play.tojsiab.com/U3I2WTNncDFIeUkz    

Egy rövid videó templomunkról:

https://www.youtube.com/watch?v=eWCdA0tk5g0