Általános információk

Budapest-Újpesti Egek Királynéja Főplébánia

rövid néven:  Újpesti Főplébánia - adószámunk: 19819033-1-41- banki számlaszámunk: 11704007-20024523

Plébános: Horváth Zoltán, esperes
mobiltelefon: 06-30-436-2441 (A plébánia vonalas telefonja ritkán elérhető, főleg csak irodaidőben, a mobilszámot hívd...)
A plébános minden jó szándékú embert szívesen lát a plébánián!

A plébániahivatal az egykori zeneiskola átépített épületében található:  Szent István tér 21!

Irodai szolgálat a plébánián:
Szerda és péntek: délután 3 – ½ 6 óráig!
Fontos esetben a plébános megtalálható a sekrestyében a szentmisék után, vagy telefonon is lehet keresni a plébánost!
Irodai önkéntes segítőnk: Kiss Éva
e-mail: iroda@egekkiralyneja.hu

Az irodai szolgálat rendje: keresztelés és esküvő, illetve anyakönyvi kutatás ügyben:

  • Anyakönyvi kutatás lehetséges ideje csak kizárólag szerdán délután, irodaidőben!
    Más napokon erre nincs lehetőség!
  • Keresztelési jelentkezés, és első megbeszélés, lehetőleg szerdán, és pénteken irodaidőben, illetve a plébánossal telefonon egyeztetett időben. A további megbeszélések, keresztelés időpontjának kitűzése a plébánossal egyeztetett időben történik.
  • Házassági bejelentkezés (jegyes-vizsgálat a plébánossal) lehetőleg irodaidőben! A későbbi jegyes-házas ügyek (befizetés, keresztlevelek, elbocsájtó), mind a kettő irodai napon, szerdán és pénteken is lehetséges!
  •  
  • Nem tudod melyik plébániához tartozol lakhely szerint? Itt megtalálhatod:

http://www.esztergomi-ersekseg.hu/?fm=5&am=22  

A főplébániához tartozó utcák névjegyzéke itt!

 

Szentmisék rendje

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
      1/2 8 1/2 8 1/2 8  
            9
            11
18 mise vagy igeliturgia 18 18  

18 elsőpénteken

18 18
 

 

Szentmisét mondatni minden jó szándékra lehet, élőkért és holtakért. Hozzájárulás az orgonás mise költségeihez, 4000 Ft. Csendes szentmisét (2000 Ft.) elsősorban a kántor szabadnapjaira veszünk fel! Szentmisét mondatni három hónapra előre lehet. - Természetesen, ha valakinek nincs pénze, de imát kér, azért is fogunk a misében imádkozni!

Gyóntatás:
Vasárnaponként a szentmisék előtt.  A vasárnapi 11 órai mise alatt, és elsővasárnaponként a 9 órai mise alatt is: Urbanek Rudolf piarista atya gyóntat. Ezenkívül előpéntekenként, szombat és vasárnap este az esti mise előtt  17.30 órától gyóntat a plébános atya. És egyéni megbeszélésre igény szerint bármely alkalmas időpontban, akár a templomban, akár a plébániai kápolnában is lehet szentgyónáshoz járulni. Forduljon bizalommal a plébános atyához, kérjen gyónási időpontot!

Temetés:
A temetés pontos idejének tudtával mielőbb kérjük a temetés bejelentését. A temetési költség (pap és kántor) Budapest területén egységesen: 35.000 Ft. (Temetetlen senki sem marad, a hajléktalant, munkanélkülit akár ingyen is eltemetjük.....)

Házasságkötés:
Házasságkötésre a tervezett időpont előtt legalább három hónappal kérjük jelentkezni. Az ifjú párnak kb. 6 alkalmas előkészítőre kell járnia. A házasságkötés díja jelenleg: 40.000 Ft (pap és orgona (kántor) - és ehhez jön a virágdíszítés díja, 40-45.000 Ft. - a virágdíszítés nagyságától függően! Így együtt, 80-85.000 Ft.  Lehet virágdíszítés,  orgonaszó nélkül is kérni házasságkötést, csak egy papi áldást, akár külön díjazás nélkül is! Házassági előkészítő: március 1-én indul, nézd meg  a "Hírek/ Események" oldalon!! 

Keresztelés:
Csecsemő és kisgyermek keresztelését legalább egy hónappal a tervezett időpont előtt kérjük bejelenteni. Keresztszülő csak vallását gyakorló (aki volt elsőáldozó) 16 év feletti katolikus lehet. (Más katolikus ún. keresztelői tanúként szerepelhet.) – 5 éves kor felett, és felnőtteknek a keresztelés előtt hittanra kell járni. A felnőtt keresztelkedés és hittan információt keresd a hitélet-hitoktatás oldalon!

Tudnivalók kisgyermek kereszteléséről (nyisd meg)

Felnőtt kezdők hitoktatása: 
lásd a hitélet, hitoktatás oldalunkat, ott részletes információt találsz.

Beteglátogatás:
Betegek háznál történő (ingyenes) meglátogatása, gyóntatás, áldoztatás: minden hónap első péntekén délelőtt történik. Ezenkívül sürgős esetben minden beteget felkeresünk!

E-mail: iroda <kukac> egekkiralyneja.hu

Egyházi adó, hozzájárulás:
Befizethető a sekrestyében a misék után; a plébániai irodában irodaidőben; valamint csekken és átutalással.
Az egyházi adó mértéke a nettó jövedelem 0,5 – 1%-a. Ez egy átlagnyugdíjasnál havi kb. 1000 Ft, egy átlagkeresőnél havi 1200- 5000 Ft. Fizethető év egy, vagy több alkalommal. A plébánia bankszámla száma: Újpesti Főplébánia 11704007-20024523
Természetesen a segélyből élőktől, részmunkaidősöktől stb. nem várunk el rendszeres adófizetést. A jó Isten jutalmazzon meg minden nagylelkű adományozót!
Kérjük a csekken, vagy átutaláson feltüntetni a pontos nevet, címet, és azt, hogy mennyi főre, hány kereső után fizetik az egyházi adót. Köszönjük, hogy hozzájárul egyháza fenntartásához!

A plébánia képei ezen a honlapon találhatók meg:

 

 

Az adó 1% -ának felajánlása:

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011

A másik 1%-ról való rendelkezésre ajánlott Alapítvány:
Újpesti Keresztény Megújulási Alapítvány
adószám: 18021743-1-41 

Egyháztagság, plébánia tagság:
Szeretne az Újpesti Egek Királynéja Főplébánia közösségéhez tartozni?
Amikor legközelebb fizeti egyházi adóját, akkor regisztráljuk, névjegyzékbe vesszük: Név, cím, elérhetőség, és amit megad magáról egyéb adatot, (telefon, email, családi állapot, stb).
   Mindenki tartozhat ide a plébániához, bárhol lakik, a lakhelytől függetlenül. Bárhova járhat templomba, bárhova fizethet egyházi adót, lehet keresztelése, elsőáldozása, nem csak a lakhely szerinti templomban. Csupán a házasságkötés és a temetés az a két szertartás, ami a területileg illetékes plébániához kötődik, onnan kell kérni elbocsájtót, kikérőt, ha nálunk szeretné intézni.

Plébániai levelező lista:
Kedves főplébániai tag! Barátunk! Plébániai levelező lista indult el 193 taggal, 2015. januárjában! Már 300 tagunk van. Ha katolikus vagy, ide fizetsz egyházi adót, ide jársz templomba hozzánk, akkor jelentkezz te is! Jelentkezéshez töltsd ki: http://tinyurl.com/EgekLista

Plébániánk Facebook oldala: Újpesti Egek Királynéja Római Katolikus Főplébánia | Facebook

Templomunk 4 harangjának a hangja itt hallgatható meg:

Szent István király harang, a nagyharang, 1015 kg:

http://play.tojsiab.com/OWtQLTR2UVpwRHMz

Szűz Mária harang, a középső harang, 593 kg

http://play.tojsiab.com/bXpEM1QxaTNrWWMz

Borromei Szent Károly harang, a kis-harang, 172 kg

http://play.tojsiab.com/V3A1VHF4RlRMZmMz

Szent Flórián harang (ez nem szokott szólni, ha tűzvész lesz, lélekharang), 66,5 kg

http://play.tojsiab.com/U3I2WTNncDFIeUkz    

Egy rövid videó templomunkról:

https://www.youtube.com/watch?v=eWCdA0tk5g0