Bérmálási lelki 2022.03-12-15 Somoskő

Volt egy nagyszerű bérmálási lelkigyakorlat 2022 március 12-15 között 4 nap. Somoskő falu, a Somoskő várától mindössze 400 méterre. 34 fiatal: a bérmálkozandók, a már bérmálkozott csoportvezetők, és felnőtt  csoportvezetők, valamint konyhai segítők. Sok lelki program, lelki felkészítés. Kirándulás a várba és a vadasparkba, valamint játékok. 
    Természetesen napi szentmise és imádságok. A csoportvezetők tanúságtételei. - Helyszín az Ipolyerdő Nemzeti Park újonnan épített nagyszerű, modern kulcsosháza. A helyszínt ajánlom családi kirándulásokra is, és plébániai csoportok számára is kiváló! Mindennel felszerelt, modern, kényelmes. Ágyneművel, és vegyes nagyságú szobákkal, maximum 45 főre. Somoskői kirándulóközpont (erdeikirandulasok.hu)

Egy romantikus: autó nélkül az eljutás a kirándulóközpontba, vonat nincs közvetlen, a helyi járatú busz óránként jár, de hétvégén csak  két óránként jön fel a faluba, a másik órákban a falu előtt áll meg. De csak 800 métert kell gyalogolni. Mi úgy használtuk ki a házat, hogy az üres szobába  egy 5 fős aktív családot is hívtunk a plébániáról, mert az egész házat foglaltuk le, és a szállásuk nekik így ingyen volt és a bérmálási programokon kívül ők is bekapcsolódtak..

A bérmálási lelkigyakorlat nem jöhetett volna létre egy elnyert pályázat nélkül, a Bethlen Gábor Alapítvány 400.000 Ft-al támogatta a hosszú hétvégi programot, és ehhez a plébánia is hozzájárult hasonló mértékben.