Baba / Mama

Baba-mama klub a Főplébánián!

Szeretettel várjuk azokat a nyitott, közösséget kereső édesanyákat és babáikat, kisgyermekeiket, akik szívesen csatlakoznának aktív, befogadó csapatunkhoz! Baba-mama klubalkalmainkat minden második szerdán (páros heteken) tartjuk 10.00-12.00-ig a plébánia emeleti gyermek termében. (Szent István tér 21. ovis terem csengő!)
Lift van, a babakocsit fel tudjátok hozni! A teremben az egész kicsi babákat szivacsokra is letehetitek, a nagyobbak vastag szőnyegen tudnak játszani. Sok játék, papír, színes ceruza várja a nagyobbacskákat. Etetni akár kisasztalnál is tudtok, szoptatni természetesen lehet! Téli időszakban ajánlott a gyerekeknek benti cipőt, tutyit vagy vastag zoknit hozni.

2018. év programjai!

 

2018. tél-tavaszi alkalmai (10.00-12.00)

január 10. - Karácsony a családban: élmények megosztása, tapasztalatcsere. Mit hogyan éltünk meg, és mit csinálnánk legközelebb másként? Nehézségek és örömök az ünnepben családanyaként.

január 24. - Apakép, apaszerep. Milyen volt édesapánkkal való kapcsolatunk, és milyen most a gyerekeink kapcsolata az édesapjukkal?

február 7. - David Elkind: Hajszolt gyerekek. / A játék ereje. c. könyvek alapján: mennyire szippantja be a családot a felpörgetett életmód? Hogyan lehet lassítani? Kell-e? Miként érhetjük el, hogy a 21. századi hatások ne befolyásolják teljesen a gyerekeink életét?

február 21. - Nagyböjt kezdetén: a Szentlélek hogyan és mikor érintett meg az életedben? Mikor nyúlt bele az Úristen döntéseitekbe? - megosztások, tanúságtételek.

március 7. - Vendégünk a csaladtervezo.hu oktatója: Dervarics--Boros Ágnes. Mit kell tudni a Creighton-módszerről?

március 21. - Vendégünk az Aviva torna oktató. Itt felteheted a kérdéseidet! Mi az Aviva torna, mire jó és mire ne használjuk?

április 4. - Önismeret édesanyaként. Fontos ez? Dr. Papp Miklós morálteológus-lelkipásztor előadása alapján beszélgetünk a témáról.

április 18. - A mesék világa: hogyan, mikor és mennyit meséljünk gyermekeinknek? Meseterápia, mesepszichológia, meseolvasás. Minden, ami MESE!

május 2. - Vendégünk a gyermekágyas segítő/dúla: Miskovics-Kobza Zsuzsanna (alias Meső).

május 16. - A nyár tervezése kisgyerekekkel. Nyaralási tippek, ötletbörze és tapasztalatcsere. KÖZBEN vagy helyette: hordozási lehetőségek, L. Tóth Eszter hordozós tippjei, kipróbálási lehetőséggel.

május 30. - Vendégünk Diós Judit a Kossuth Rádió Vendég a háznál c. műsorának szerkesztője.

június 13. - A tanév utolsó alkalma! Kötetlen beszélgetés - lehetőleg a kertben.

 

Figyelem! Jó idő esetén a plébániakertben vagyunk, így készüljetek! (Kis takaró a kisebbeknek, játszós ruha a nagyobbaknak.)