2018. évi zarándoklatok

Május 1, Szombathely
Boldoggá avatás

Május 1-én kedden lesz Brenner János vértanú boldoggá avatása Szombathelyen. Erre autóbusszal megyünk közösen. Visszafelé rövid megálló lesz Celldömölk kegytemplomában. A részleteket akkor közöljük, amikor nyilvános lesz a boldoggá avatás most még csak tervezett programja. A következő újságban részletesen írunk a nagyszerű életű vértanú papról, Brenner Jánosról.

 

Május 28-31
Altötting-Passau

4 napos zarándoklat Németországba.  Május 28, hétfő rggeltől, május 31, csütörtök estig

Altötting: Bajorország szíve: így nevezik a németek nemzeti kegyhelyüket, Altöttinget.

Passau: Boldog Gizella sírja Passauban. A világ legnagyobb orgonája a passaui dómban. Mariahilf kegyhelye Passau  városa fölött.

Odafelé megálló Markt Sankt Florianban, az Ágoston–rendi apátság világörökségi műemlék együttesénél. Visszafelé pedig a bencés rendi Melki Apátság megtekintése szerepel a programban. Ez a leghíresebb osztrák barokk építészeti remekmű.

Szállás Altöttinben a Franziskushaus, kapucinus rendi zarándokházban. A német zarándokházakban főleg egy ágyas, és két ágyas szobák vannak, kényelmesek, modernek. Félpanziós ellátás, reggeli-vacsora: ez a németeknél bőséges. Természetesen a részvételi díj tartalmazza a belépőket is.

Költség: egy ágyas szobában: 71.000 ft. Két ágyas szobában: 67.000 ft.  Az ár 320 ft/euró árig, és 50 fő fizető utas felett garantált.  Ha euróban fizet: 20. 000 ft + az egy ágyasnál 170 euró, két ágyasnál  20.000  ft+ 150 euró.

Altöttingben 5 műemlék templom található 500 méteres körzetben. Itt van a híres kapucinus kapus testvér, Szent Konrád sírja. Évente több, mint 1 millió zarándok keresi fel Altöttinget.

Mariahilf kegytemplomát ma pálosok működtetik. Mariahilf = Segítő Szűzanya. Ki ne szeretne a segítő Szűzanya képe előtt imádkozni? Ezernyi hálatábla kíséri a fedett lépcsőt a városból a hegyre.

Építészetileg is gyönyörű városok. Passau 3 folyó összefolyásánál fekszik: Inn, Ilz és a Duna találkozik a városközpontban. Passau talán a legszebb fekvésű, építészetű város a Duna partján!

Jelentkezni lehet Zoltán atyánál!   horvath.zoltan(kukac)egekkiralyneja.hu   ill: 06-30-4362441

Találkozó: május 28, hétfő reggel 6 órától az István úton, az Új Városháza előtt. Indulás 6.30-kor!

Visszaérkezés 31-én este 21 óra körül.

Útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges!

Biztosítás nem szükséges, de egyénileg lehet kötni.