2021.03.30, Nagykedd

Március 30, Nagykedd

Jn 13, 31-33, 36-38 – Jézus előre látja Júdás árulását, Péter tagadását.

„Miután Júdás átvette a falatot, azonnal kiment. Éjszaka volt.”

 

Ima:

Uram, Jézusom! Az árulás a cserbenhagyás legvégső lépése. Bocsánatodat kérem Uram, mert hányszor, és hányszor előfordult már, hogy munkámra, kevés időmre hivatkozva, vagy arra, hogy ez engem nem érint cserben hagytam közösségemet, távol maradtam a templomtól. Ezek mind emberi gyengeségeimről tanúskodnak, mint Péter apostol tagadása is emberi gyengeségből származott. Ments meg engem Uram attól, hogy kicsit is hasonlítsak Júdásra, aki előre kitervelte, kialkudta az árulás árát.

Mint minden rossz emberi tulajdonságomban, ebben is győzni szeretnék. Tudom, a siker titka az, ha engedem, hogy rámutass hibáimra. Mutass rá lelkiismeretem szavában, küldj olyan barátot, lelkivezetőt, aki ki meri mondani az igazat teteimről, hanyagságomról. Taníts meg bízni Uram szeretetedben, és segíts, hogy tanuljak, okuljak minden e téren elkövetett hibáimból, cserbenhagyásaimból, árulásaimból.

Uram, Jézus! A te szereteted irántunk megingathatatlan. Add meg Uram, hogy oly szívvel tudjam átélni a következő öt nap ünneplését, eseményeit, amellyel tudatosíthatom magamban, mindig van új nap, mindig van új esély, és új örömet élhetünk meg Téged követve. Ámen!

 

Napi gondolkodó:

Életemnek vannak ünnepnapjai, és vannak sajnos mélypontjai is. El tudom fogadni, hogy gyenge voltam? Vagy még magam előtt is azt bizonygatom, hogy nekem volt igazam?

Ismerem-e rossz tulajdonságaimat? Mikor és miben vagyok gyenge és esendő?

Fordítva: ismerem-e jó tulajdonságaimat, azokat a talentumokat, amit kaptam a jó Istentől? Ha ismerem, kamatoztatom-e, felhasználom-e jóra talentumaimat?

Ha meginogtam, vissza tudom-e vonni állításaimat?

A siker a lelki életben az Istenre való teljes hagyatkozás, a bűnök megvallása, a hibákból való tanulás, az újrakezdés öröme. Melyik az a lépés, amit nehezen teszek meg, amit arcvesztésnek gondolok?

  • Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket!