Március 22, hétfő

Március 22, hétfő
A mai olvasmány Dániel prófétától való, (Dán 13,1-9.15-17.19-30.33-62) a fürdőző Zsuzsanna, a vádoló vének, és az igazságtevő Dániel. A konklúzió: abban a küzdelemben, amelyet az igaz ember vív a gonoszsággal, mindig Isten mondja ki a döntő szót.

Ima:
Uram, Istenem! Jól tudom eddigi életem tapasztalatából is, hogy sohasem az embereké, hanem tiéd az utolsó szó. Uram, te a rosszra mindig a jóval, a bűnre irgalmas szeretettel válaszolsz. Uram, tudom, hogy azt szeretnéd, hogy minden egyes teremtményed, így én is közelebb kerüljek hozzád, a te útjaidon járjak.
Ehhez sokféle útmutatást adsz, sokféle jelet küldesz. A kérdés: értek-e az idők jeleiből? Elfogadom az idők jeleinek a Covid vírust, a járványt, az intézkedéseket?

Jézus azt mondta a tékozló fiú példázatában, hogy olyan vagy, mint a jó apa, aki fut fia elé, mindig elindul felénk.
Köszönöm, hogy olyan Isten vagy, aki mindenét odaadta nekünk az Fiadban, mert Jézus Krisztus meghalt és feltámadt, ezáltal legyőzte a bűnt. Köszönöm, hogy nem a bűné, a félelemé vagy a vírusé az utolsó szó, hanem az életé, az irgalomé, a megbocsátásé, a reményé.
Tudom, mindig is lesznek gonosz, vádoló vének (vagy fiatalok), ártatlanul megvádolt Zsuzsannák. És ha nem is lesz ott a megmentő Dániel, akkor is tiéd az utolsó szó, ha nem is itt a földön, de reményem szerint a mennyek országában.
Segíts, hogy ne veszítsem el reményem, beléd vetet bizodalmam! Ámen

 

Napi gondolkodó:
A mai napon tartsunk egy kis csendet, és ebben a csendben tűnődjünk el azon, hogy Isten irgalma bennünk is győz! Hagyjuk, hogy ez az irgalom bennünket is átalakítson, térjünk meg és lépjünk Jézus Krisztus útjára!
Rövid csend….

A mostani járványos időszak különösen nehéz azok számára, akik szeretik a biztonságot, megtervezik életüket, és mindent előre meg akarnak szervezni.
Gondold meg: az Úristen a pusztában vándorló zsidóknak a 40 év alatt mindig csak egy napra való mannát adott, a következő napra. Nekik sok év kellett ahhoz, hogy a zúgolódásuk után elfogadják, Istené az utolsó szó. Most ebben a kiszámíthatatlan helyzetben különös kimondanom, csak a következő napokra gondolok, Istenre bízom magam. Mert ha tudom, hogy ki a Teremtőnk, honnan jövünk, és hova tartunk, akkor életünk bármilyen körülményei is következnek, azok mind beleilleszkednek az életutunkba.
    Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket!