Hirdetések 2022.11.20

Templomunk hirdetései
 2022.11. 20. vasárnap: Krisztus a Mindenség Királya

1/ Karitász gyűjtés
A mai vasárnapon (Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepét követően) országos templomi gyűjtés van a Katolikus Karitász, a szegények javára.

2/ Advent
November 26, szombat estével véget ér az évközi idő, kezdődik az advent, a karácsonyra való felkészülés 4 hete. A részletese adventi programokat a jövő héten hirdetjük.
Adventi koszorúkötés
Az idén is lesz adventi közös koszorúkötés a plébánián, november 26-án, szombat délelőtt. Két turnusban. Aki szeretne jönni a közös jó hangulatú, imádságos koszorúkötésre, kérjük, jelentkezzen, vagy a levelezőlistás felületen, vagy a templomban levő kis íveken. 9 és 10 óra kezdéssel. A 9 óraiakat kérjük a pontos megjelenésre. Szabad hozni metsző ollót és díszítő anyagokat. A hozzájárulás költség 1200 Ft/ koszorú.
Adventi hajnali szentmisék
Adventben minden hétköznap nap hajnalban van orgonás, gyertyafényes ún. roráté szentmise templomunkban.
Hétfőtől szombatig, reggel 6.30 órakor. Azért szombaton is, hogy aki hét közben dolgozik, iskolába megy, legalább szombatonként el tudjon jutni hajnali szentére. Nagyon szép régi szokás adventben kis áldozatot hozni, és szentmisével, közös imával kezdeni a napot.

3/ Adventi vásár
Megnyílt a szokásos vásár itt a templomban, jövő évi katolikus naptárak, kalendáriumok, imakönyvek, és kegytárgyak nagy választékban kaphatóak, kedvezményes áron, becsületkasszás rendszerben. Reméljük, mindenki bedobja a vásárolt áru értékét az ott levő perselybe. Szokásos kérésünk a szentmisék alatt senki se vásároljon.

4/ Adventi koncertek
A jövő vasárnap, november 27-én, az esti mise után 19 órakor a  Corvina Consort énekegyüttes ad koncertet, reneszánsz szerzők műveiből. Ismerős tagjai: Andrejszki Judit, Pászti Károly, Pintér Ágnes, Draskóczi Balázs, Kalmanovits Zoltán, Demjén András. A belépés természetesen ingyenes.
3 hét múlva, december 10-én szombaton majd volt orgonaművész kántorunk Dankos Attila ad orgonahangversenyt.