2021.03.15

Március 15, hétfő

A királyi tisztviselő fiának meggyógyítása.  (Jn 4,43-54)
„…kérte: jöjjön és gyógyítsa meg a fiát.”
A Beteszda fürdőnél a béna ember így sopánkodik: "Uram - válaszolta a beteg -, nincs emberem, aki bevinne a tóba, amikor felkavarodik a víz. (Jn 5,7)
A mai téma:  segítség a betegeknek, ima, közbejárás és konkrét tevékenység.

 

Ima:
Uram, Istenem! Szívből kérlek a mai napon, gyógyítsd meg beteg szeretteimet, ismerőseimet. Erősíts őket, hogy munkájukhoz visszatérve, megújult szívvel, frissült lélekkel élhessék újra életüket. Ne a régi életüket. Ha már a csúcsa betegség kizökkentette őket a megszokott kerékvágásból, a betegség ideje legyen számukra és számomra is az újrakezdés, újra gondolás ideje.
Uram, kérlek, tekints a szenvedőkre, betegekre, magányosakra. Ne rejtsd magad el előlük, adj gyógyírt megsebzett szívükre.
Gyógyítsd meg a betegek szívét, hogy a testi betegség ne torzítsa el lelküket, mert nélküled az élet csak sivár pusztaság, üresség. Tudom, nem nyújthat reményt más,
csak a te végtelen szereteted és irgalmad.
Uram, kérlek, gyógyítsd meg a világot, mentsd mega szörnyű Covid vírustól, és vedd el tőlünk azt, mi fáj, hiszen minden nyomorúságunk fenn van a hegyen, a kereszten, a Golgotán! Ámen!

Ez a fajzat nem űzhető ki másképp, mint böjttel és imádsággal” (Mk 9,29).
Ugye nem felejted el: az imád úgy lesz csak hatékony, ha a mai napon is böjttel (lemondás), és jócselekedetekkel (alamizsna) megtámasztod!

Napi gondolkodó:
Egészség, betegség - ”Aki eszi az én testemet, annak örök élete van, és én feltámasztom az utolsó napon” (Jn 6,54)
Szánsz-e elég időt a pihenésre, mozgásra, rendszeresek étkezéseid?
Szánsz-e időt a (családi) kikapcsolódásra, közös imára?
Mindent megteszel-e egészséged rendben-tartása érdekében?
Saját betegségedben, és hozzátartozóidéban (másokéban) – felfedezed-e a szenvedő Jézus titkát? El tudod-e fogadni ebben is Isten akaratát?
A leghatékonyabb gyógyszer a szeretet! – Ápolod-e a kölcsönös szeretetet környezetedben?
Külön szeretettel törődsz-e a környezetedben levő betegekkel, szenvedőkkel, idősekkel?
Az idős korban meglátod-e, hogy ez az út a menny felé?
SEGÍTÉS? Mindig készen állsz, hogy azonnal segíts bárkinek – főként otthon a családban – vagy csak azt várod, hogy mások segítsenek neked?

      Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket!

Ráadás, egy cikk a közbenjáró ima hatásáról.  (Ha én papként írtam volna, határozottabban, egyértelműbben tettem volna tanúságot.) Apró fenntartásokkal érdekes adalék az ima hatásosságáról. A lényege, akiért imádkozol, azt vond be imádba, tudjon róla, fogadja el.
Telex: Betegek gyógyulásáért imádkozni – mit mond a tudomány?