2021.03.14

Március 14, vasárnap

A mai vasárnapra a szentmise áldozási versét választottam:

„A szent város szilárdan áll: biztos védelmet nyújt mindenkinek. Oda vonulnak az Úr választottai, hogy magasztalják az Úr nevét.” (Zsolt 121,3-4)

Vajon a templomunk a biztos menedék? Hitem, vallásgyakorlatom ad védelmet? Talán még a vírus ellen is nagyobb védelmet nyerek élő hittel?

 

Ima
Uram Istenem! Nem szeretném elkapni a Covid vírust. Azt sem szeretném, hogy másoknak továbbadjam. Többször olvastam olyanokról, hogy még egy közepes minőségű házasságban élő is egészségesebb, hosszabb életű, mint az elvált. Hogy a házasságban élőknél még az influenza is ritkább vendég. Nemrég arról járt egy cikk, hogy Szlovákiában olyan nyugdíjas otthonokba, ahol volt mise, ritkább volt a vírus, mit a lelki táplálék nélküli otthonokban. Persze tudom, ezek a tények, de nem úgy működnek, hogy a szentségek, az ima, majd megvéd. Sőt nagy szentjeid a példa, hogy a hívő ember is súlyos betegségeknek, szenvedéseknek lehet kitéve. A gonosz lélek még az igaz Jóbot is, Pál apostolt, Szent Pio atyát is próbára teszi.

De tudom, a lelki egészség visszahat a testi egészségemre és fordítva. Ezért kérlek Uram, Istenem, te légy kősziklám, támaszom lelki orvosom. Templomod legyen menedékem, ahova, ha lehet, betérhetek akár egy-egy perci mára töltekezni. Uram! Magasztalom nevedet, mert hatalmas vagy, és a téged félőket megsegíted! Gondolj néha rám is, add, kegyelmedet!  Ámen!

Ez a fajzat nem űzhető ki másképp, mint böjttel és imádsággal” (Mk 9,29).
Ugye nem felejted el: az imád úgy lesz csak hatékony, ha a mai napon is böjttel (lemondás), és jócselekedetekkel (alamizsna) megtámasztod!

Napi gondolkodó:
A hit pajzsa védelmet nyújt!  "Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a gonosz minden tüzes nyilát!" (Ef. 6,16)
Jézus követőjeként folyamatosan tüzes nyilak kereszttüzében állunk. 
A hit pajzsának segítségével biztos lehetsz abban, hogy Isten ígéretei igazak, még akkor is, amikor a te életedben éppen nem tűnnek igaznak.
Bízz Istenben, nem számít, mit látsz, mit hallasz, vagy mit érzel a körülötted lévő világból, amely eltántorítana hitedtől.
A gonosznak melyik tüzes nyila okozza benned a legnagyobb bizonytalanságot - a kételkedés, megfélemlítés, késedelem, nehézség vagy a depresszió?
Van otthonodban egy meghitt helyed? Akár kis házi oltár, vagy egy sarok gyertyával, Bibliával, feszülettel? Vagy ágyad mellet egy szentkép, egy imakönyv? a számítógéped, laptopod előtt egy kis idézet, ima, mely megvéd, hogy rossz oldalakra tévedjél? Építsd fel a magad kis menedékvárosát lakásodban!
   Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket!

A március 14, vasárnap 9 órai szentmise közvetítés linkje:

    https://youtu.be/VRRrCB4MXb0