hirdetések 2021. január 17.

Templomunk hirdetései
2021. január 17, évközi 2. vasárnap

1/ Ökumenikus imahét
Az idei ökumenikus imahét a vírushelyzet miatt korlátozottan lesz megtartva Újpesten. Ma, vasárnap délután 4 órakor a Káposztásmegyeri Szentháromság katolikus templomban lesz a közös újpesti imatalálkozó, melyet online is közvetítünk, a megadott, listákon, honlapon elküldött linken. Személyesen is részt lehet venni, aki szeretne jönni, a korlátozott létszám miatt jelentkezzék Zoltán atyánál! A közvetítés linkje: https://youtu.be/F5vBtC_zvqI

2/ Karácsonyfák, betlehem bontása
A múlt vasárnappal már véget ért a karácsonyi időszak. Templomunkban a karácsonyfák, betlehem bontása, és az utána levő takarítás 23-án, most szombaton lest, délután 3 órakor. Várunk rá, hívunk segítőket! Aki tud jönni segíteni, jelentkezzék Pozsgay Gyurinál, vagy Zoltán atyánál.

3/ Szentségimádás, templom rendje
Templomunkban minden pénteken van egész napos szentségimádás, a reggeli szentmise után 8 órától, délután 5 óráig. Sajnos a vírushelyzet miatt nem a fűtött, de kisméretű sekrestyében, hanem a tágas templomban. Ez viszont néhány problémát újból és újból felvet.
1/ A szentségimádásra jelentkező személy egyben templomőrző is, akinek figyelnie kell a rendre.
2/ Ha valaki megérkezik a vállalt időpontra, keresse meg a templomban az előző imádkozó személyt, és szóljon neki, hogy már hazamehet, ha akar.
3/ Feliratkozás. Az utóbbi időben van egy személy, aki olvashatatlan aláírással, ismeretlenül mindig beírja magát, de soha nem jelenik meg.
Kérjük, hogy csak az iratkozzék fel, aki el is tud jönni! Új személy eseten kérjük az elérhetőségét is.
4/ Az utóbbi hetekben van egy babakocsis anyuka, aki minden pénteken végigtolja a sáros kerekű babakocsiját az egész templomon, a szőnyegen. Többen járnak a templomba mozgássérült kocsival, babakocsival, akik után tiszta marad a szőnyeg, de ez az egy szentségimádó után minden pénteken külön kell takarítani! Nem tudjuk ki az, csak látásból ismerem, de kérjük, ezentúl figyeljen erre is! Köszönjük.

4/ Szombatonkénti templomőrzés
Szombat délelőttönként 8 – 12 óra között továbbra is szeretnénk nyitva tartani a templomot, hogy aki teheti,  mert erre jár, például a piacon, be tudjon jönni imádkozni. Erre várnánk templomőrzőket. Az előcsarnokban balra, az északi falon van a hirdetőtáblán a jelentkezési ív, ahol feliratkozva lehet vállalni szombatonkénti templomőrzést. Előre is köszönjük!