Adventi gondolatok: december 19, szombat

December 19, szombat:

-  öröm, hogy Isten segítségével ott is lesz megoldás, ahol emberileg már nincs remény.

A mai olvasmányokban két meddő asszonyról hallottunk. Sámson anyja és Keresztelő János anyja, Erzsébet. Emberileg reménytelen a helyzetük, és abban a korban szégyenteljes is, idősödően, meddőként. A gyermektelenség nagy szégyen volt az asszonynak. Isten segítségével, ezek a kikönyörgött, megimádkozott gyermekek, egy bőséges áldás hordozóivá lesznek. Előképek ők, Jézus csodáinak előképei: mert az Úr a természet rendje fölött is hatalommal bír, akár a „kövekből” is tudna fiakat támasztani magának. És mi sem természetesebb, hogy az öröm hangja szólal meg az asszonyokból.

Ezzel a csodával, hogy Isten meddő asszonyokat áldott meg, és tett termékennyé, előkészíti az asszonyok között a legáldottabbnak, Mária méhe gyümölcsének az érkezését. Amikor olvassuk, bennünk is új életet akar elindítani. Élete adni a hitben embertársainknak, hogy a mi buzgó várakozásunk és vágyakozásunk által bennünk is megvalósuljon a remény. Soha ne adjuk fel, hogy már nem lehet tovább, hogy nem bírom. Mi a szívünkben való megszületést, és a második eljövetelt készítjük elő azzal, hogy cselekedeteinkkel a világra szüljük őt. És ha itt van velünk, akkor bizonyára most is segít.

 

Ó jöjj el Jessze vesszeje,
rab nemzeteknek fényjele;
ha szólsz, elnémul földi nagy,
jöjj, szabadítónk csak te vagy!
Eljő, eljő Emmánuel,
hogy üdvözüljön Izrael!

https://www.youtube.com/watch?v=xRi1GDoaQu4

 

Szent Ágoston imája:

Uram, Istenem, én reményem, hallgass meg engem! Ne engedd, hogy belefáradjak keresésedbe. Adj erőt, hogy mindig és mindenütt Arcod látására törekedjem. Önts belém reményt, hogy minden lépéssel közelebb kerüljek Hozzád. Te ismered erőimet és gyengeségeimet, Őrizd az egyiket, s gyógyítsd a másikat! Te juss eszembe mindenütt, szeretnélek megismerni és szeretni!