Június 27-i hirdetések

Templomunk hirdetései
Június 21, évközi 12. vasárnap

 

1/ Miserend
A vasárnapi miserend a nyár folyamán a szokásos lesz. Reggel 9, 11 és este 6 órakor lesz szentmise, szombat este 6 órakor elővételezett vasárnapi szentmise van. Ugyanígy a hétköznapi miserend is a szokásos rendben folytatódik.

2/ Szent Péter és Pál apostolok
A héten 29-én, hétfőn lesz Péter és Pál apostolok főünnepe. Vasárnap este 6 órakor vigília szentmise, és az ünnepnapon, hétfőn este 6 órakor ünnepi szentmise lesz. – Július 2-én, csütörtökön Sarlós Boldogasszony ünnepnapja lesz, Szűz Mária látogatása Erzsébetnél.

3/ Szentmise részvétel
Mostantól nem csak a szentmise hallgatási kötelezettség áll vissza, hanem a vírus szabályok is módosulnak. A templomokban nem kötelező a maszk viselése, ahogy színházban, moziban, étteremben sem kell maszkot hordani, csak boltban, gyógyszertárban, orvosi rendelőben, buszon. Tehát nagy légtérben, így templomban sem kötelező a maszk! Nem kötelező a 1,5 méteres távolságtartás sem. Viszont továbbra is csak kézbe áldozunk, és nem használjuk a szenteltvíztartót. A gyóntatószékekben plexi lemez került a pap és a gyónó közé. és gyónás előtt, után is lehet használni a kézfertőtlenítőt. Ugyanúgy ajánlott a kézfertőtlenítő, főleg, ha valaki sok mindet megfogott templomba jövet, és áldozni akar. Nem kell mindenkivel kezet fogni, elég, ha csak családtagok fognak kezet egymással, fejhajtással is ki lehet fejezni a békeszándékot.

4/ Szentségimádások péntekenként
A nyár folyamán is szeretnénk szentségimádási lehetőséget nyújtani, ha nem is egész naposat, legalább egy órácskát. Péntekenként a szentmisék előtt, vagy után lesz egy-egy óra szentségimádás.
Ha reggel lesz szentmise, a mise után 8-9 között, ha este, akkor a mise előtt 5 órától. Most a héten, a reggeli mise után 8 órától 9 óráig lesz szentségimádás a templomban.

5/ Elsőpéntek
A héten július hónap elsőpéntekje. Mind reggel, mind este is lesz szentmise, a reggeli mise után szentségimádás, az esti mise előtt elsőpénteki rózsafüzér imádság lesz, és lesz szentgyónási lehetőség is.

6/ Gyóntatás
Urbanek Rudolf atya kisebb balesete szenvedett, elesett, így nem tud jönni gyóntatni. Imádkozzunk gyógyulásáért!