Hirdetéseink

Templomunk hirdetései
Május 17, vasárnap, húsvét 6. vasárnapja

1/ Szentmisék, szertartások
Mivel Budapesten is megszűnik a karantén, főpásztorunk, Dr. Erdő Péter bíboros úr úgy rendelkezett, hogy ismét lehetnek nyilvános szentmisék hétfőtől kezdődően. Templomunkban is visszaáll a majdnem szokásos miserend.
Hétköznap: ugyanúgy lesznek szentmisék, mint eddig volt reggel 7.30 és este 6 órakor, a szokásos rendben.
Vasárnaponként: hogy ne legyen akkora tömeg, plusz szentmise is lesz. Tehát: 7.30; 9.00; 11.00; és este 6 órakor lesz szentmise. De figyeljünk a következő hetek hirdetéseire, mert jön Pünkösd, Úrnapja, rádiós szentmise közvetítések templomunkból, amikor egyébként is változik a miserend!

2/ Szabályok:
A templom kapuja, ajtajai nyitva lesznek, nem kell kilincset fogni. A templomba csak maszkban jöjjünk be! A bejáratnál lesz kézfertőtlenítő. A szenteltvíz tartók zárva lesznek. Szentáldozás csak kézbe történhet.
A perselyezés, hogy ne kelljen mise közben pénzhez nyúlni, a mise végén lesz, kimenetelkor.
Ügyeljünk arra, hogy egy padba csak két ember üljön, a két végén, illetve családtagok ülhetnek le egymás mellé. Szétszórva, több helyre is helyezünk el székeket. Templomunk elég nagy, ha úgy látjuk, a padokban már nincs hely, álljunk meg valahol távolabb, állóhely akad bőven. Illetve a fiatalok segítség az idősebbeket helyfoglalásban.
Nagyobb létszámú összejövetelek még nem lesznek, így nem lesz hittanóra sem, és bibliaóra sem a plébánián.
Az imaórák a templomban lesznek, mely nagyobb légterű.

3/ Szentségimádás
A péntekenkénti szentségimádás a templomban lesz, most pénteken a reggeli mise után, 8 órától déli 12 óráig.

4/ Templomunk nyitva tartása
Templomunk a reggeli óráktól az esti szentmisékig látogatható: az előcsarnok lesz nyitva. Az egész templom a pénteki szentségimádás alatt, illetve szombat délelőttönként lesz nyitva. Továbbra is várunk, hívunk szombatonkénti templomőrzőket!

5/ Plébánia javítás
A plébániai csőtörés, a lapos-tető beázás javítása, az ovis terem javítása mind megtörtént. Hála Oláh Vikinek, a könyvtár-kápolna ma kitakarításra került. De várnék még segítőket az emelet folyosó festés utáni takarításra.
Még hátravan a földszint folyosók mozgó járólapjainak a cseréje.
A templomi virágozó WC-jének a csőtörés javítása is megtörtént a héten. Itt még hátravan a burkolás és a festés.