hirdetések augusztus 18 vasárnap

Templomunk hirdetései
Augusztus 18, évközi 20. vasárnap

1/ Augusztus 20
K
edden augusztus 320, Szent István királyunk ünnepe. Egy ünnepi szentmise lesz templomunkban, reggel 9 órakor. – Délután 5 órakor a Szent István bazilika előtti téren lesz a szentmise, majd a Szent Jobb körmenet.

2/ Szűz Mária Királynő
Augusztus 22, csütörtök, a Boldogságos Szűz Mária Királynő, templomunk védőszentjének ünnep. Reggel 7.30-kor lesz szentmise.

3/ Szentségimádás
Pénteken a nyári szünet után újra indul az egész napos csendes szentségimádás a sekrestyében. Reggel 8 órától délután 5 óráig. A sekrestyében lehet feliratkozni, egy-egy óra őrzést vállalni.

4/  Búcsúi vigíliája, könyvbemutató
Augusztus 24, szombaton előesti búcsúi szentmise lesz, melyet dr. Kovács Zoltán mariológus atya mutat be.
Este 7 órakor lesz a plébános atya új könyvének bemutatója: „Hogyan szólítsalak, Mária?” – Közreműködik: Kuzmányi István a könyv kiadója, Láng Ernesztin képzőművész, aki 7 szép képet festett a könyvhöz, Kovács Zoltán a könyv lektora. Orgonán játszik: Faragó Ákos.

5/ Templombúcsú
A jövő vasárnap, augusztus 25-én lesz templomunk búcsúja: Egek Királynéját ünnepeljük. délelőtt egy összevont szentmise lesz templomunkban: 10 órakor. A szentmisét bemutatja: Mohos Gábor püspök atya, egyházmegyénk segédpüspöke. A szentmise után agapé, közös ebéd lesz a plébánia kertjében. A szokásos kérés: várunk édes és sóssütemény felajánlásokat az agapéra.

6/  Újság és könyv
Megjelent az egyházmegyei újság ünnepi száma. a bejáratnál van kitéve, ingyenesen lehet belőle elvinni. Ugyancsak a bejárati asztalon van Zoltán atya új könyve. 1600-ft-os kedvezményes áron megvásárolható, a perselybe kérjük bedobni a könyv árát.

7/ Szombatonkénti templomőrzés
Továbbra is, és folyamatosan várunk és hívunk segítőket, akik szombaton délelőtt tudnak vállalni templomőrzést, akár egy órát, vagy többet. Az előcsarnokban levő íven lehet feliratkozni!