Advent első vasárnapjára

Templomunk hirdetései
December 2, advent 1. vasárnapja

A múlt heti országos karitászgyűjtésen kicsivel több, mint 200.00 Ft gyűlt össze, melyet továbbítottunk. Köszönet az adakozásért!

1/ Főplébániai Hírlevél
A múlt héten jelent meg a Főplébánia Hírlevél, az adventi programokkal, adventi miserenddel. Ki van téve a bejárati kis asztalokra. Ugyancsak itt található az egyházmegyei ingyenes újság.

2/ Hajnali szentmisék
Adventben minden hétköznap, hétfőtől szombatig lesz templomunkban hajnali ún. rorate szentmise, 6.30 órakor! Gyertyafényes, orgonás szentmise, napi útravalóval! Aki teheti, jöjjön rá munkakezdés, vagy iskola előtt!

3/ Rászorulók karácsonya
A padok mögött van egy álló persely, a bejáratnál, a két padtömb között- - Rá van írva, hogy rászorulók karácsonyára. Ide várunk neveket, címeket és pénzadományokat. Nagycsaládosok, kisnyugdíjasok, szegények, neveit címeit, illetve részükre adományokat.  Tartós élelmiszert a jövő vasárnap várunk a templomba, illetve a jövő héten az irodába iroda időben.

4/ Mézes sütés
Az idén is lesz mézeskalács sütés a plébánián. A helyes dátum: december 22, szombat.  Délelőtt családok gyerekekkel, délután felnőttek, nyugdíjasok részére. Erre kérjük feliratkozni! A bejáratnál levő kis asztalon vannak ívek és toll.

5/  Karácsonyi vásár
Az idén is van karácsonyi vásár templomunkban. Naptárak, kalendáriumok, könyvek, és karácsonyi dísz, kegytárgy is kapható, a bolti árnál olcsóbban. Becsületkasszás rendszerben. A kérés, hogy a misék alatt ne vásároljunk!

6/ Jézus szobor
Mivel a templom bejárata fölött levő Krisztus szobrot megfelelő pénzért tavaly senki sem vállalta javítani, most itt van a templomunkban. A nem használt északi kapu szélfogójában. A mise után megtekinthető. A kérés, senki se nyúljon hozzá, mert nem áll biztos alapokon, és nagyon súlyos. Közben egy restaurátortól jött árajánlat, de igen borsos, 3.58 millió Ft- Ha valaki kifizeti, a helyére kerül, de különben nincs rá pénzünk.