Augusztus 20 vasárnap: Szent István király

 

Templomunk hirdetései
Augusztus 20, vasárnap, Szent István király ünnepe

1/ Templombúcsúnk
Közeleg templomunk védőszentjének, Szűz Mária Egek Királynéjának ünnepe, augusztus 22, keddre esik. A templombúcsút augusztus 27-én, vasárnap tartjuk, a szokás szerint búcsúkor egy összevont szentmise lesz templomunkban, délelőtt 10 órakor.
A szentmisét bemutatja: Cserháti Ferenc, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke, aki a nyugati, külföldi magyarok lelki gondozásáért felelős.
A szentmisében közreműködik a Hatvani Szent Adalbert kórus, Molnár Tamás orgonaművész-karnagy a vezetésével. Ők 15 éve alakultak, 30 fővel érkeznek. - Vendégeink lesznek Újpest testvértelepülésének, Csíkszentgyörgynek a küldöttsége, akik az Újpesti Városnapokra érkeznek.

2/ Szombat és vasárnap esti mise a jövő héten
A jövő héten a szombat és vasárnap esti mise, az Újpesti Városnapok zajos rendezvényei miatt a plébánián lesz megtartva. A rendezvényi koncertzaj miatt este a templom használhatatlan.

3/ Búcsúi agapé
A templombúcsúi szentmise után minden kedves hívőnket és vendégünket várjuk át a plébániára, kis agapéra, ebédre, közös beszélgetésre! - A szokásos kérés, aki tud, hozzon édes, vagy sós süteményt a vasárnapi agapéra. Aki tud hozni süteményt, kérjük, iratkozzék fel, e-mailban, vagy a templom bejáratánál van kitéve kis jelentkezési lap sütemény hozásra!

4/ Szentségimádás
A nyári szünet után újra indul a péntekenkénti szentségimádás, szokás szerint búcsúnk előtti pénteken. Péntekenként reggel 8 órától délután 5 óráig a sekrestyében. Bárki betérhet, de aki tud vállalni egy-egy óra őrzést, kérjük, jelentkezzék Zoltán atyánál, illetve a régi őrzők, imádkozókat kérjük, iratkozzanak fel a sekrestyében!

5/ Plébániai zarándoklat
Szeptember 23-án, szombaton rendezzük meg plébániai zarándoklatunkat a Mátra és a Bükk lábához: Bélapátfalva, Feldebrő, Kisnána útvonalon. Magyarország szép régi románkori templomaihoz, várához. Szórólap a bejáratnál van kitéve az útról. A költség a pályázati támogatásnak köszönhetően ebéddel, útiköltséggel, belépőkkel együtt csak 4000 Ft. Részletek a Zaránokatok, táborok oldalon!